(Skærm)størrelse betyder noget

10. april 2007

Når man designer det grafiske layout til en hjemmeside, så tager man som regel udgangspunkt i en bestemt skærmstørrelse eller skærmopløsning. Og typisk vælger man at optimere hjemmesiden til den opløsning, som flest brugere benytter sig af.

Nye målinger fra januar 2005 fra FDIM (Foreningen af Danske InternetMedier) viser tydeligt, at danskernes foretrukne skærmopløsning er 1024 x 768 pixel. Omkring 64 procent af de brugere, der besøgte de 20 hjemmesider, som FDIM undersøgte i januar måned 2005, benyttede sig således af en skærmopløsning på 1024 x 768 pixel. Den hidtige mest anvendte opløsning på 800 x 600 pixel blev kun benyttet af ca. 13 procent.

Læs mere om skærmopløsninger her.