Generelt om sider
Opret hovedside
Opret underside
Rette en side
Sortere sider
Der er ingen aktuelle driftsmeddelelser...

Opret underside

Du opretter en underside ved at højreklikke på den side, som du vil oprette en underside til. Her klikke du på "Ny underside" og nedenstående skærmbillede kommer frem:

I første omgang skal du angive nogle generelle egenskaber for siden:

SIDENS NAVN
Her angives navnet på siden, som kun bruges internt i easy-net systemet (fx. i statistikken). Når du skriver i feltet vil den som udgangspunkt skrive det samme i feltet "Menutekst" - se nærmere herunder.

SIDESKABELON
Her kan du vælge hvilken grundlæggende skabelon den aktuelle side skal oprettes med. Som udgangspunkt vælges "Standard sideskabelon". Er du i tvivl om, hvilken skabelon du skal vælge, så beder vi dig kontakte os.

KLADDE
Kryds af her, hvis siden ikke skal være synlig på selve websitet, men kun i administrationen. Det er en fordel, når du arbejder med indholdet på en helt ny side.

VIS KUN INDHOLDSDELEN AF SIDEN
Kryds af her, hvis siden skal vises uden navigation og layoutgrafik. Kun en eventuel baggrundsgrafik bliver vist på siden.

VIDERESTILLING
Hvis man har behov for, at den besøgende dirigeres videre til en anden side - måske på et helt andet website end dit eget - når han klikke på menupunktet, så kan du oprette en viderestilling fra siden. På den måde har siden ikke noget selvstændigt indhold, men er blot et link til en anden side. Viderestillingen kan ske til:

- Internt link (man kan udvælge en af de sider, som allerede er oprettet på websitet)
- Eksternt link (man kan indtaste en URL på et andet website)
- Uploaded HTML-fil (man kan oploade en separat html-fil, som siden skal pege på).

MENUTEKST
Her angives det navn på siden, som vises ude på selve websitet. Navnet som menutekst kan godt være forskellige fra det interne sidenavn.

INDRYK
Der kan angives et antal pixel, som den pågælgende menupunkt skal indrykkes med ude på selve websitet. Normalt bliver indrykningen styret i layoutopsætningen, så med mindre du kan se, at indrykningen bliver brugt på andre sider på dit website, så skal du undlade at benytte det.

STANDARD TYPOGRAFIK
Her angives, hvilken skrittype (typografi), der skal være standard skrifttypen på siden. Som udgangspunkt vælges typografien "Normal".

NY TOPGRAFIK
Denne funktion gør det muligt at skifte et billede i layoutet fra side til side- typisk i toppen af websitet. Funktionen kræver, at layoutet er indrettet således, at den tager hensyn til disse grafikskift fra side til side.

Når oplysninger er indtastet, så klikker du på "Gem" nederst på siden. Den nye underside vises nu i navigationsruden til venstre.

Herefter bliver du sendt til fanen "Rediger side", hvor du kan oprette indhold på siden.