Værktøjslinien i easy-net systemet indeholder adskillige funktioner, men de fleste af dem vil du kunne genkende fra de mest almindelige tekstbehandlingsprogrammer som fx. Microsoft Word.

Er du i tvivl om, hvad et ikon i værktøjslinien betyder, så kan du altid køre musen henover ikonet. Så kommer der en lille tekstforklaring.

Når du har oprettet en side og indsat et afsnit på siden, så er du klar til at fylde indhold på.

VALG AF SKRIFTTYPE
Når du skriver tekst i et afsnit, så vil systemet automatisk vælge den standard skrifttype, som blev valgt, da du oprettede siden. Du kan skifte mellem de oprettede fonte ved at klikke på oversigten over skrifttyper i værktøjslinien:

Når du klikker et sted på oversigten, så folder den sig ud med en oversigt over alle de skrifttyper, der er oprettet i systemet. Du kan her se, hvordan de rigtigt ser ud:

Systemet skifter automatisk skrifttype for hele den sætning, hvor musen er placeret. Det er ikke muligt at skifte font på et enkelt ord midt i en sætning.

LINIESKIFT
Når du klikker på RETURN på tastaturet, så udvider afsnittet sig automatisk nedad, og markøren hopper ned i et nyt tekstafsnit. Det vil sige, at du laver et dobbelt mellemrum.

Hvis du kun vil lave et enkelt mellemrum, så skal du holde SHIFT-tasten nede samtidig med, at du klikker på RETURN.

INDRYK TEKSTAFSNIT
Du har mulighed for at indrykke en sætning ved at bruge ikonet forøg indrykning  i værktøjslinien. Det indrykker hele det tekstafsnit, hvor markøren står.

Indrykningen kan fjernes igen ved at bruge ikonet formindsk indrykning .

Ved at klikke flere gange på forøg indrykning eller formindsk indrykning rykkes det aktuelle tekstafsnit længere ind eller længere tilbage.

JUSTERING AF TEKSTEN
Det tekstafsnit man står i med markøren kan justeres til venstre , til højre  eller centreres  via de relevante ikoner i værktøjslinien.

Den valgte justering kan fjernes igen ved at klikke på en af de øvrige justeringer.

HUSK AT GEMME
Da du arbejder med et program, der ligger online, så er der altid en risiko for, at du kan miste forbindelsen kortvarigt, så derfor er det en rigtig god ide at gemme dit arbejde løbende. Det gør du nemmest ved at klikke på disketten i værktøjslinien.