Flash er en måde at gøre indholdet på siden mere levende, hvad enten det bruges til at gøre billeder mere levende eller indeholder en form for interaktivitet. På denne side kan du læse om:

• Indsætte flash

• Redigere flash

INDSÆT FLASH
For at indsætte flash på en side skal man placere markøren der, hvor flashen skal være. Herefter klikker man på ikonet indsæt flash  i værktøjslinien.

Når man klikker på ikonet indsæt flash, så åbner der sig et nyt vindue, hvor man dels kan vælge den fil, som indeholder flashen og foretage nogle indstillinger for flashen:

Følgende indstillinger kan foretages for flashen:

Film

Her vælger du oversigten ved at klikke på pilen blandt de filer, som allerede er oploadet til dit website. Skal du bruge en ny flash, så oploader du den ved at klikke på HENT NYT.

Herefter åbnes et lille nyt vindue, hvor du kan klikke på GENNEMSE for at få vist en oversigt over indholdet på din egen lokale computer.

Når man har valgt den ønskede flash, så klikker man på åbn og vender tilbage til opload-vinduet. Her kan man se stien til den flash, som man har valgt, og når man klikker OK starter oploadet af selve flashen til websitet.

Bredde Her bestemmer man hvor stor flashen skal være i bredden målt i pixel.

Højde

Her bestemmer man hvor stor flashen skal være i højden målt i pixel.

Transparent Her kan man vælge, om flashen skal være gennemsigtig (transparent) eller ej. Det har betydning for, om man fx. kan se en baggrundsfarve eller lignende gennem flashen.

Ekstra parametre Hvis flashen er forberedt for, at man kan give den nogle instrukser i form af parametre (det kunne eksempel være en henvisning til, hvilke billedfiler flashen skal bruge på den aktuelle side). Disse parametre kan indtastes i dette felt.

Når flashegenskaberne er fastlagt klikker man nederst på OK og vender tilbage til redigeringsvinduet. Her vises et symbol for en flash - selve flashen kan man først se, når man ser siden i browseren.

REDIGERE FLASH
Hvis man vil redigere indstillingerne for en flash, så skal man klikke på symbolet for flash i redigeringsvinduet. Symbolet vil så blive markeret med små firkanter rundt om symbolet. Herefter skal man klikke på ikonet indsæt flash  i værktøjslinien, som åbner et nyt vindue, hvor man kan se de indstillinger, som er gældende for flashen. Her kan man foretage sine ændringer og klikke på OK nederst. Herefter vender man tilbage til redigeringsvinduet.