Hvis man har behov for at vise noget på sit website, som man ikke umiddelbart kan lave via easy-net systemets værktøjer, så er der mulighed for at indsætte ren HTML-kode som en integreret del af siden. HTML-kode bruges ved formularer, klikbare billeder og interaktive visninger. På denne side kan du læse om:

• To måder at indsætte HTML på

• Indsætte HTML direkte i en tekst

• Indsætte HTML via en speciel afsnitsskabelon

• Redigere HTML

TO MÅDER AT INDSÆTTE HTML PÅ
Der er to måder at indsætte HTML på i systemet:

De ene og mest anvendte metode er, at bruge ikonet indsæt HTML  i værktøjslinien. Det gør man, når man vil have et HTML-afsnit i et tekstområde. Det kan også være i en tabel.

Den anden måde er, at vælge den skabelon, som er forberedt for HTML.

Der er en beskrivelse af begge fremgangsmåde herunder.

INDSÆT HTML DIREKTE I EN TEKST
For at indsætte HTML direkte på en side skal man placere markøren der, hvor HTML-koden skal være. Herefter klikker man på ikonet indsæt HTML  i værktøjslinien.

Når man klikker på ikonet indsæt HTML, så åbner der sig et nyt vindue, hvor man kan indtaste den HTML, som man ønsker vist på siden.

[ screen dump af html ]

Når HTML-koden er indtastet klikker man nederst på OK og vender tilbage til redigeringsvinduet. Her vises et symbol for HTML - selve HTML-koden kan man først se, når man ser siden i browseren.

INDSÆTTE HTML VIA EN SPECIEL AFSNITSSKABELON
Den anden måde at indsætte HTML på, at ved at vælge en af den afsnitsskabelon, som er beregnet til HTML-kode:

Når man har indsat denne afsnitsskabelon, så skal man blot klikke på afsnittet i redigeringsvinduet efterfølgende, hvorefter man får et nyt vindue op, hvor man kan indtaste HTML-koden.

Når HTML-koden er indtastet klikker man nederst på OK og vender tilbage til redigeringsvinduet. Her vises blot et symbol for HTML-afsnittet - selve HTML-koden kan man først se, når man ser siden i browseren.

REDIGERE HTML
Hvis man vil redigere HTML-koden, så afhænger fremgangsmåden af, hvordan HTML-koden er indsat oprindeligt:

Hvis HTML er indsat direkte i en tekst eller en tabel, så skal man klikke på symbolet for HTML, som vil blive markeret med små firkanter rundt om symbolet. Herefter skal man klikke på ikonet indsæt HTML  i værktøjslinien, som åbner et nyt vindue, hvor man kan se HTML-koden. Her kan man foretage sine ændringer og klikke på OK nederst. Herefter vender man tilbage til redigeringsvinduet.

Hvis HTML er indsat via en afsnitsskabelon, så vil systemet automatisk åbne et nyt vindue, hvor man kan se HTML-koden. Her kan man foretage sine ændringer og klikke på OK nederst. Herefter vender man tilbage til redigeringsvinduet.