Generelle funktioner
Forside
Brugere
Moduler
Filer
Layout
Statistik
Hjælp
Til www
Log af
Navigationsruden
Der er ingen aktuelle driftsmeddelelser...

Filer

Områder Filer indeholder er filarkivet over alle de billeder, dokumenter m.v., som er blevet brugt på websitet.

Da besøgende på dit website ikke har adgang til filerne på din computer, så er det nødvendigt, at du sender de filer, som du bruger på websitet, til et online filarkiv. Når filerne ligger her kan du anvende dem i tilknytning til de sider, som du bygger op via easy-net systemet.

Det kaldes at "uploade", når man på den måde sender filer fra sin egen computer til sit online filarkiv. Når først en fil er overført til det online filarkiv, så kan den bruges igen og igen.

STRUKTUR
Filarkivet er for overskuelighedens skyld opdelt i fire mapper, der hver især indeholder bestemte filer. Skærmbilledet ser ud som følger:

• Menu
    Under denne fane samles alle de filer, som har relation til opbygning og styring af menuen på websitet. Det kan være punkttegn før menupunkter, skille-linier m.v.

Stien til denne mappe er: http://www.ditdomaene.dk/files/menu eller blot /files/menu

• System
    Her ligger alle filer, som bliver brugt i forbindelse med selve layoutet på websitet. Det kan være logo, baggrundsbilleder m.v.

Stien til denne mappe er: http://www.ditdomaene.dk/files/system eller blot /files/system

• Billeder
    Denne mappe er samling for alle de billedfiler, som du selv indsætter på websitet.

Stien til denne mappe er: http://www.ditdomaene.dk/files/images eller blot /files/images

• Filer
    Den sidste mappe er typisk beregnet til andre filer end billedfiler. Det kan være pdf-filer, som brugerne kan downloade på websitet, men også Word-dokumenter, Ecel-regneark og andre typer af filer. Mappen bruges også, når man ønsker at lave et link fra et billede til et større billede (en forstørring). Det store billede bliver placeret i denne folder.

Stien til denne mappe er: http://www.ditdomaene.dk/files/files eller blot /files/files

VISE / SLETTE FILER
Hvis man ønsker at få vist en fil i filarkivet (gælder kun billedfiler) eller slette en fil, så foregår det ved at klikke på det relevante symbol ud for filnavnet:

[ Slet ]
Ved at klikke på slet-symbolet slettes den aktuelle fil

[ Vis ]
Ved at klikke på vis-symbolet ser du, hvad filen indeholder, filens størrelse og dimensioner samt en oversigt over de sider, hvor filen bliver benyttet. Visningen gælder kun for billedfiler.

OPLOADE FILER
Der er to måder at oploade filer på. Enten kan man gøre det det direkte i filarkivet ved at vælge den relevante fane og klikke på "Gennemse"-knappen nederst ud for Upload ny fil. Alternativt kan direkte på den enkelte side oploade filen samtidig med at man indsætte billedet, linket, flash-filmen eller filmklippet. Se nærmere om dette alternativ under de enkelte funktioner.

Når man klikker på "Gennemse"-knappen åbnes et lille vindue, hvor man får adgang til at se indholdet på den computer, som man sidder ved. Her kan man bladre rundt i mapperne indtil man finder den fil, som man ønsker at oploade:

Man markerer filen og klikker på "Åbn"-knappen i vinduet. Herefter lukker vinduet og man ser at henvisningen til filen er sat ind i feltet nederst:

For at oploade filen klikker man på "Gem"-knappen. Filen bliver nu oploadet.