Skærmstørrelser
Sikkerhed ved online handel
Fokus på e-handel
Opsætning af e-mail
Autosvar
Der er ingen aktuelle driftsmeddelelser...

Sikkerhed ved online handel

Der er udsigt til en bedre og mere sikker handel på nettet, idet VISA og MasterCard har fundet en løsning, der øger sikkerheden for såvel kunder som netbutikker.

Princippet i den nye løsning - som går under navnet 3-D Secure - er, at kunderne skal et smut forbi deres netbank og bekræfte købet, før beløbet bliver hævet på kontoen.

Den nuværende sikkerhedsteknologi er en SSL-løsning, hvor kunden skal oplyse sit kortnummer, udløbsdato og et kontrolciffer. Disse indtastninger kommer også til at gælde i den nye 3-D Secure løsning, men efter indtastningen bliver kunden stillet videre til sin netbank, hvor den personlige kode skal indtastes før købet kan godkendes.

Fordelene er er for det første, at netbutikken får større vished om, at køberen og kortholderen er samme person. For det andet giver det en større sikkerhed for forbrugerne, da det ikke er nok blot at sidde med et betalingskort.